mandag 14. april 2008

Gruble.net


Jeg har presentert Gruble.net som pedagogisk programvare i norsk 2, men vil også ta den med her. Jeg synes det er ei flott, og enkel side, som kan brukes i alle fag. Det er mange forskjellige oppgaver på siden, for alle klassetrinn. Den kan være fin å bruke på f.eks stasjonsarbeid, eller som ekstraoppgaver for elever som trenger mer trening i ulike ting. Den kan også brukes som en belønning, da mange oppgavene er morro for elevene å jobbe med.

3 kommentarer:

Unni sin norskblogg sa...

Hei Lisa:)
Jeg har også skrevet om Gruble.net og har gjort meg mine erfaringer med denne nettsida. Jeg synes også at der er mye bra stoff for elevene, og det faktum at det er et gratis program gjør at det blir enda mer attraktivt å bruke for skolene. Jeg synes imidlertid at der var noen minus med nettstedet, for jeg kunne ikke finne noen form for alderstilpasning noen steder. Jeg så jo at noe fungerer for små barn og noe for større barn, men der burde være anbefalt hvilke alderstrinn de forskjellige oppgavene er ment for. Hvilke erfaringer har du med nettsida?

Anonym sa...

Jeg er enig med deg Unni, det er ikke noe form for inndeling. Det er litt dumt, men da må vi som pedagog finne oppgaver som passer vårt trinn, eller hva som passer den enkelte elev. Nivået på elevene i en klasse er jo ofte ulikt.

Lisa

Anonym sa...

Jeg har kikka litt på det programmet du har sett på Lisa. Umiddelbart tenker jeg to ting når jeg ser programmet. Det ene er at det kan brukes slik du tenker om det Lisa. Det andre er at jeg synes informasjonen om bruken er litt uklar. Den ble litt utydelig for meg. Men det kan hende at jeg brukte litt kort tid til å sette meg ordentlig inn i det. Uansett; takk for et godt tips.

Anne-Greta